duminică, octombrie 6, 2024

2014: anul marilor dosare de corupţie şi al răsturnărilor de situaţii!

Magda BistriceanuFiecare duce o povară şi asta este consecinţa faptelor sale. Nu sunt excluşi oamenii politici, ale căror fapte se întorc ca un bumerang asupra lor. Cine ar fi crezut, în urmă cu un an, că veteranul pesedist Viorel Hrebenciuc va fi arestat pentru un prejudiciu adus statului român de 300 de milioane de euro? Hrebenciuc declara cu numai un an în urmă: „Eu rămân eminenţa cenuşie a PSD”. Un alt parlamentar, pus sub învinuire în acest dosar, este chiar socrul premierului, senatorul Ilie Sârbu. Lista continua cu baronul de Constanta, Nicusor Constantinescu, trimis în judecată de procurorii anticorupţie în trei dosare penale. Într-unul dintre acestea fiind cercetat pentru luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Nici Radu Mazăre nu a avut un an liniştit.”Clovnul de la malul mării” (cum l-a numit Traian Basescu) a fost reţinut pentru 24 ore de DNA Bucureşti. Conform ordonanţei de reţinere DNA, Radu Mazare a primit suma de 175.000 de euro pentru a facilita câştigarea unei licitaţii de construcţie a unor locuinţe.
Rând pe rând, au ajuns în arest şi alţi baroni care, de-a lungul timpului, n-au făcut altceva decat să căpuşeze intituţiile statului si să-şi însuşească bunuri . Bunea Stancu, preşedintele CJ Brăila, trimis în judecată de către DNA. Procurorii au reţinut în sarcina lui Bunea 5 infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite şi una de conflict de interese, producând un prejudiciu de 2.924.817 lei bugetului Consiliului Judeţean Brăila. Un alt şmecher local, Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, liberalul Aristotel Căncescu, a fost reţinut de procurorii DNA, fiind acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu. Un alt stâlp al PSD-ului, primarul din Piteşti, Tudor Pendiuc, pus sub acuzare pentru corupţie si arestat. Cine ar fi crezut ca următorii 10 ani Voiculescu va locui într-o celulă de câţiva metri pătraţi de la Jilava, după ce a fost condamnat definitiv pentru privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Mogulul obişnuit cu opulenţa şi cu proprietăţi luxoase. În 1982, Dan Voiculescu era, pentru Securitate, informatorul „Felix”. Lista continuă cu Dan Radu Ruşanu, Relu Fenechiu, Mihai Vlasov, despre care fiica sa a declarat că nu are nici o vină, „jocurile de noroc sunt o îndeletnicire a nobilimii.” Mai sunt şi alţi „băieţi deştepţi” care au scăpat de arestul preventiv: Varujan Vosganian, Daniel Chiţoiu, Laszo Borbely, datorită imunităţii parlamentare. După cum am mai spus, ce face astăzi DNA-ul este parte a acestui proces de transformare a României în bine, iar acest lucru nu s-ar fi putut realiza fără implicarea hotărîtă a Preşedintelui Traian Băsescu.
Un alt moment critic al anului 2014 a fost adoptarea Ordonanţei de urgenţă care le-a permis aleşilor locali să-şi schimbe partidul timp de 45 de zile despre care Liviu Dragnea a spus:”Nu e nimic nedemocratic”. Miza a fost uriaşă, Ponta avea nevoie de sprijinul baronilor locali în lupta la prezidenţiale.
Nu s-a mai pomenit un asemenea abuz de Putere în societatea românească post-decembristă. Doar suspendarea preşedintelui Băsescu şi presiunile politice asupra Curţii Constituţionale, în 2012, se pot apropia de disperarea baronului Dragnea.
Din fericire, nici măcar acest electorat manipulat nu l-a putut propulsa pe premier la Palatul Cotroceni. Nici măcar titlul de doctor nu l-a ajutat! A dat o ordonanţă de urgenţă pentru renunţarea la doctorat. În scurt timp ne putem aştepta la o ordonanţă de prescriere a faptelor pentru toţi baronii. Aşteptări de la 2015? DNA să verifice mai atent declaraţiile de avere ale politicienilor „de carton” şi răsplata să fie pe măsura declaraţiei. Conform unui raport DNA, sunt în lucru peste 4800 de dosare.
Câştigul lui 2014 a fost alegerea lui Klaus Iohannis. Să sperăm, „omul lucrului bine făcut”.

Comments

comments

- Publicitate -

Related Articles

- Publicitate -

Articole noi