Zvonuri cu iz de realitate - Gherila de Vrancea

Zvonuri cu iz de realitate

0

Catuse• Nici nu s-a dat sentinţa de fond în procesul de corupţie al lui Oprişan că unii pesedişti au şi început să discute, în şoaptă, despre succesiune. Vorbesc ferit, pe la colţuri, între puţine perechi de ochi şi urechi pentru că le este teamă, încă, de şefu’. De exemplu, 2 deputaţi pasionaţi de vânătoare, cu ascendent în secu, au încercat să-şi împartă prezumtiva putere în PSD Vrancea chiar la o partidă de vânătoare, între două focuri de armă. Vorba ceea – nici n-a cântat cocoşul de 3 ori … În cărţi se află o serie de pesedişti care s-ar încălzi pentru a-i lua locul lui Oprişan. Acum, doar pe scurt: George Băeşu, Vasile Carnariu, Ciprian Nica ’’Bratosin’’, Angel Tîlvăr, Daniel Nicolaş.
• Anunţaţi cu mare pompă în monitorul său, niciun lider politic important al actualei puteri nu a participat la manifestările lui Marean de 24 ianuarie. Nici Ponta dar nici ’’prietenii’’ Oprea sau Dragnea nu au vrut să se afişeze la braţ cu Oprişan când mai sunt câteva zile până la pronunţarea în dosarul său de corupţie. Mai mult, Ponta a trecut val vârtej, cu coloana oficială, pe centura Focşaniului la întoarcerea de la Iaşi. Au ei ceva semnale certe?
• Răspândacii au aruncat pe piaţă cum că Marean ar fi găsit o portiţă pentru a ajunge la judecătorul de la Cluj ca să-i ’’explice’’, aşa cum ştie el mai bine, că trebuie să-l achite. S-a făcut, iniţial, apropierea de nume între magistratul Lucian Buta şi afaceristul iubitor de trandafiri roşii Vasile Bută. Cică ar fi doar o confuzie de nume. Apoi, s-ar fi găsit o legătură de rudenie prin alianţă între fostul primar de Cluj Napoca, focşăneanul Sorin Apostu, nepotul răposatului preot Dumbravă, şi familia judecătorului Buta. Cică aşa s-ar explica bunăvoinţa manifestată de magistratul respectiv faţă de multiplele chichiţe şi proceduri invocate de avocaţi timp de aproape 5 ani, până spre prescrierea faptelor.
• Tot o succesiune înainte de termen şi forţată de justiţie s-ar pregăti şi la ITRSV Focşani. Nu ştim cât va sta conu’ Alecu Lefter la mititica şi nici dacă va primi vreo condamnare. În schimb, fotoliul şi influenţele de şef peste pădurile private din 6 judeţe le fac multora cu ochiul. Cunoscătorii susţin că unul din interiorul instituţiei, zis şi Ionică Cherciu, ar trage tare de sfori pentru a-i lua locul (aproape) invincibilului ’’iubitor’’ de păduri Alecu Lefter.
• Ar avea motive de nelinişte celebrii procuratori şi tăietori de păduri din Vrancea după ce il capo di tutti capi – conu’ Alecu – a ajuns să dea cu subsemnatul în faţa procurorilor DNA? Alde Scînteanu, Cosor-ii, Gîrboiu, Macovei, Bîznă, Bîtcă, Păucă, Duţă etc? Dar notarii care au legalizat tranzacţiile cu păduri, pe onorarii de sute de mii de euro, în frunte cu nu mai puţin celebrul Nica ’’Bratosin’’?
• Apropo de conu’ Alecu: aceiaşi răspândaci ne toarnă că fiul său ar fi fost, anul trecut, singurul tânăr vrâncean acceptat la concursul pentru notari publici. Ar avea vreo legătură cu cei doi notari celebri din fruntea Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, Bogdan Ciucă şi al nostru Nica ’’Bratosin’’? Că sigur n-are legătură cu pădurile…
• Peneliştii şi pedeliştii se iubesc cam ca soacra cu nurorile în noul PNL. Unii hăis, alţii cea, se au ca şoarecele cu pisica. Se şuntează unii pe alţii, îşi trag unii altora preşul de sub picioare, îşi zâmbesc pe faţă dar se înţeapă pe la spate şi altele asemenea. Nu fac excepţie nici alde Nini&Neaţă. Unde mai pui că, la recentul bal al liberalilor vrânceni, niciun lider naţional din fostul PDL nu a fost prezent. Din prea multă armonie între penelişti şi pedelişti, nu-i aşa?
• Că tot veni vorba de penelişti. Se apropie împlinirea unui an de la ruperea USL dar mulţi penelişti suspină, încă, după PSD. Pur şi simplu nu-şi pot scoate din suflet şi simţiri cei 3 trandafiri roşii. Dacă-i iei repede cu întrebările, unii vor vorbi, în continuare, cu ’’noi, USL …’’, până să-şi dea seama că, de fapt, PNL este în opoziţie cu PSD. Sau nu prea? Că Săpunaru, de exemplu, nu vede nicio problemă în colaborarea vechilor penelişti cu pesediştii, prin teritoriu.
Gherila de Vrancea

Comments

comments

Share.

About Author