Asfaltare ca-n filmele cu proşti la Corbiţa: s-a asfaltat alt drum decât cel din proiect. Anchetă OLAF. Asfaltator - Victor Roman - Gherila de Vrancea

Asfaltare ca-n filmele cu proşti la Corbiţa: s-a asfaltat alt drum decât cel din proiect. Anchetă OLAF. Asfaltator – Victor Roman

0

drum reparatii copyAsfaltare ca în filmele cu proşti în comuna Corbiţa. Primăria a contractat un proiect cu fonduri europene pentru asfaltarea a 2 kilometri de drum comunal, însă o anchetă a OLAF (Oficiul European de Luptă Antifraudă) a stabilit că asfaltarea a fost făcută pe o altă porţiune decât cea prevăzută în proiect, motiv pentru care Primăria trebuie să dea UE banii înapoi. Asfaltatorul este nimeni altul decât deputatul PSD Victor Roman.

Emil Tacu CorbitaPrimăria trebuie să dea înapoi UE peste 200 de mii de euro

Contractul de asfaltare a drumului comunal DC16 a fost câştigat, cum altfel, de firma deputatului PSD (acelaşi partid din care face parte şi primarul Emil Tacu) Victor Roman, SC Roman Impex SRL, si are o valoare de 918.524 lei, adică 200 de mii de euro, bani care, în mare parte, au fost încasaţi de către firma lui Roman. Până aici, evident, cu excepţia faptului că Roman câştigă în zonă contracte pe bandă rulantă, nimic deosebit, numai că OLAF (Oficiul European de Luptă Antifraudă) a fost sesizat cu privire la anumite nereguli în derularea contractului şi a demarat o anchetă. În urma acesteia, OLAF a stabilit că porţiunea de drum asfaltată nu corespunde cu cea identificată în proiect, astfel că sancţiunea este drastică: Primăria va trebui să înapoieze finanţarea europeană.

victor romanPrimarul Tacu tace cum tace Roman în Parlament

Întrebat de reporterii Gherila de Vrancea cum va reuşi să descurce iţele acestei încurcături care costă Primăria 200 de mii de euro, primarul comunei Corbiţa, Emil Tacu, spune că problema e rezolvată, că recepţia lucrărilor încă nu s-a făcut, deşi asfaltatorul suprem Roman a încasat mare parte din sumă, şi că va încerca, prin Consiliul Local, să refacă proiectul cu delimitările reale ale porţiunii de drum greşite în proiect. Tacu a încercat să minimalizeze această situaţie ridicolă, spunând că a anunţat Guvernul de această problemă. Concret, proiectul prevedea asfaltarea drumului comunal din punctul 0 km în punctul 2 km, însă porţiunea asfaltată a fost cea din punctul 2km în punctul 4km.

Rămâne de văzut dacă în urma anchetei OLAF asfaltatorul Victor Roman va înapoia banii încasaţi din fonduri europene, prin Primăria Corbiţa, precum şi dacă Primăria va găsi 200 de mii de euro în buget pentru a înapoia suma Uniunii Europene.

 

Comments

comments

Share.

About Author

Leave A Reply