duminică, mai 19, 2024
Florăria Focșani

Aurel Cristian – liberalul cu un amplu program de dezvoltare și modernizare a comunei Vînători

Lansarea oficială a candidaturii lui Aurel Cristian a avut loc pe 28 martie 2024, la Vânători, în prezența a zeci de susținători din comună și cu participarea conducerii PNL Vrancea. Fostul șef al Serviciului Rutier Vrancea, acum în vârstă de 52 de ani, a decis să ofere comunității sale o șansă la o schimbare reală și semnificativă, prezentând un amplu program de dezvoltare și modernizare, printre priorități regăsindu-se:

 

– extindere rețea apă și canal (Petreşti, Vânători, Jorăşti, apă și canal avem numai pe drumul județean, proiect realizat de CJ Vrancea)

– extindere rețea de gaz

renovarea tuturor unităților școlare (cu zero investiții până acum din partea actualei administrații)

realizarea în satul Vânători a unei unități școlare cu program prelungit

realizarea în satul Rădulești a unei unități medicale și a unei farmacii

construirea unui cămin cultural (care în prezent nu există!)

construirea unei săli de sport (după exemplul comunelor Homocea, Bilieşti)

construirea unor locuri de joacă moderne pentru copii

îngrijirea parcurilor de recreere existente și dotarea cu utilități

construirea unui cămin de bătrâni

construirea unui bloc tip ANL destinat personalului medical și cel didactic

extinderea pistei de biciclete și trotuar de la Crângul Petreşti până la Plaja Putna

realizarea de șanțuri pavate și trotuare în toată comuna

asfaltarea tuturor străzilor din comună

eliminarea impozitului pentru proprietarii de terenuri tranzitate de autostradă.

 

Comuna Vânători va fi beneficiara unor proiecte inițiate de Consiliului Județean Vrancea, cel mai important fiind modernizarea drumului județean 204 D, Mircești- Ciușlea- Străjescu- Doaga, aflat în fază de licitație.

 

Totodată, mai putem vorbi despre construirea, pe amplasamentul fostului complex turistic Căprioara, a unui centru pentru copii cu dizabilități, amenajarea secției de Etnografie a Muzeului Vrancei în complexul din Crâng, dar și extinderea proiectului de alimentare cu gaze în localitate. Sunt lucruri realizate de o administrație liberală și acest lucru înseamnă mult pentru comunitate.

Fără niciun dubiu, potențialul de dezvoltare al comunei Vânători din județul Vrancea este într-adevăr promițător, din păcate fără a fi exploatat de actuala administrație PSD.

 

„Actualul primar și-a bătut joc efectiv de dezvoltarea comunei. Niciun parc nu a fost măcar întreținut corespunzător. Niciodată, nici o școală nu a fost renovată, nici o grădiniță nu a fost renovată. Mai mult, nu are niciun proiect european sau guvernamental, absolut zero proiecte, zero investiții”, a spus cu amărăciune candidatul liberal, Aurel Cristian.

 

Având în vedere proiectele majore care vizează zona, cum ar fi trecerea autostrăzii A7, există inclusiv șansa înființării unui parc industrial în apropiere. Trecerea autostrăzii prin zonă poate aduce multiple beneficii, inclusiv accesul facil la rețelele de transport naționale și internaționale, stimulând astfel dezvoltarea economică prin atragerea de investiții și facilitarea mobilității pentru locuitori și companii. Înființarea unui parc industrial ar putea consolida și mai mult acest potențial de dezvoltare, oferind oportunități de angajare, atrăgând investiții și stimulând creșterea economică locală. Acest lucru ar putea crea un ecosistem favorabil pentru întreprinderile locale și noi afaceri care să se dezvolte într-un mediu modern și competitiv. De asemenea, poate fi încurajat turismul și comerțul în zonă, datorită unei mai bune conectivități cu alte regiuni și centre urbane importante. Nu întâmplător, Dragoș Ciobotaru, candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Vrancea, a spus că va construi și alte parcuri industriale în județ.

 

Prin intermediul acestei viziuni de dezvoltare și a proiectelor ambițioase, cu sprijinul comunității și al partenerilor de dezvoltare, Aurel Cristian propune o nouă direcție pentru comuna Vânători, una sigură de dezvoltare sustenabilă, prosperitate și progres.

 

Lista consilierilor locali propuși de PNL pentru Consiliul Local al comunei Vânători: Cristian Aurel, Angheluță Constantin, Stavarache Florin, Drăgan Emil, Staciu Vasile, Curteanu Fănel, Popa Tatiana, Cristian Neculai, Constantin Coman, Istrate Felician, Moisă Nicole, Ion Nicușor, Oprea Jan, Marcu Ionel, Fotache Ionica, Drăgan Geta, Stavarache Aurelia, Neagu Ionica, Paraschiv Maria.

(Material realizat de SC WIKINEWS CONSULT SRL, la comanda PNL Vrancea. Cod mandatar financiar 21240015)

Comments

comments

- Publicitate -

Related Articles

- Publicitate -

Articole noi