duminică, mai 19, 2024
Florăria Focșani

Comuna Bordești continuă investițiile cu primarul liberal Adrian Gavrilă

Bordești este o comună vrânceană cu administrație liberală. Cum a schimbat primarul Adrian Gavrilă a schimbat fața localității?

Investițiile în comuna Bordești, în perioada 2020 – 2024, au cunoscut o evoluție așteptată de către locuitori, pentru că primarul liberal Adrian Gavrilă a fost privit cu încredere de oamenii din comună.

Astfel, s-a construit o bază sportivă cu teren de minifotbal , s-a reabilitat Grădinița cu program normal de la Bordeștii de Jos, s-a construit un spațiu de joacă modern pentru copii la Grădinița cu Program Normal Bordeștii de Jos și s-au amenajat grupuri sanitare la Școala din Bordeștii de Jos.

”Pentru că ne pasă de educația copiilor, am achiziționat tablete pentru toți copiii claselor I-VIII de Școala ”Înv. Gheorghe Asănache”, am mai achiziționat două centrale termice noi și am construit și un parc recreativ în incinta aceleași școli, acolo unde am refăcut și gardul. De asemenea, am refăcut gardurilor și grădinițelor din Bordeștii de Jos și din Bordeștii de Sus”, a precizat primarul Adrian Gavrilă.

În prezent, există mai multe proiecte în derulare, finanțate cu fonduri europene prin Programul Național de Redresare și Reziliență, astfel: reabilitarea energetică a clădirii Școlii ”Înv. Gheorghe Asănache”, dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a Școlii Gimnaziale „Înv. Ghe. Asănache”, consolidarea şi eficientizarea energetică a Grădiniţei Bordeşti și renovarea integrală a clădirii Școlii ”Înv. Gheorghe Asănache”.

Investiții în infrastructură propuse de primarul Adrian Gavrilă

• Extinderea și modernizarea sistemului de apă și canalizare, etapa a II-a POIM prin CUP Focșani SA; Modernizare Drum Județean 202 E Bordești – Tâmboești, finanțat de Consiliul Județean Vrancea; Modernizare iluminat public etapa I – 387 lămpi – 2 puncte de telegestiune, în anul 2022; Modernizare prin refacerea totală a drumurilor principale ale comunei Bordești. Lucrările sunt finanțate 100% din surse nerambursabile; Înființare rețea inteligentă de distribuție gaze naturale prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, proiect derulat împreună cu comunele Dumbrăveni și Gura Caliței; Modernizare iluminat public etapa II – 86 lămpi – 3 puncte de telegestiune.

Investițiile în derulare prin PNRR (fonduri nerambursabile) sunt următoarele: Modernizare si extindere sistem de monitorizare si supraveghere video a spațiului public, dispecerat video, sistem alarmă antiefracție Primăria Comunei Bordești; sistem WI-FI la nivelul comunei Bordești; Mobilier urban inteligent, stații de autobuz smart city, băncuțe stradale smart city și coșuri de gunoi smart city, elaborarea/actualizarea în format GIS a documentațiilor de amenajare a teritoriului și de planificare urbană – PUG comună, stații de încărcare electrice.

În ceea ce privește infrastructura, străzile care vor fi asfaltate cu fonduri guvernamentale obținute de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” sunt următoarele: Podul Bordea – 527 metri; Podgoriilor – 1241 metri; Stadionului – 160 metri; Constantin Brâncoveanu – 548 metri și Școlii – 220 metri.

Totodată, Primăria Bordești a obținut fonduri de la Administrația Fondului pentru Mediu în vederea schimbării becurilor cu unele tip LED pe următoarele străzi: Recea, Gobei, Eforie, Podgoriilor, Constantin Brâncoveanu, Podu Bordea, Dumbravei, Calea Eroilor, Calea Tîmboești.

Lista PNL pentru Consiliul Local Bordești este următoarea: Gavrilă Adrian, Bercaru Ionuț Adrian, Chiriac Mihăiță Cătălin, Panaete Marcel, Plăcintă Petrea, Encea Dorin, Alexandru Ovidiu, Enuță Mihaela Mirela, Bîrhală Iulia, Toma Aurel, Neculai Doru, Encea Mihai, Oprea Marian și Bălan Nelu.

(Material realizat de SC WIKINEWS CONSULT SRL, la comanda PNL Vrancea. Cod mandatar financiar 21240015)

Comments

comments

- Publicitate -

Related Articles

- Publicitate -

Articole noi