duminică, mai 19, 2024
Florăria Focșani

La Suraia, când se fură din banul public, se îmbogățește PSD

Comuna Suraia a devenit, de câțiva ani, portofelul cu bani publici din care se înfruptă președintele filialei PSD comunale, Aurel Hărăbor. Încă de acum 3 ani, potrivit unui raport întocmit de o comisie de verificare a chetuirii banilor publici din comună, denumită Comisia de Verificare a Îndeplinirii Hotărârii Consiliului Local Suraia, s-au constatat nereguli grave în ceea ce privește achizițiile publice. Pe scurt, Comisia a luat urma banilor cheltuiți pe diverse lucrări publice și a constatat că aceștia sunt sifonați către firmele controlate de fostul viceprimar, actualmente președinte PSD Suraia, Aurel Hărăbor – SC Margtic Grup SRL și SC Hărăbor SNC.

Suraia 11_768x1024 suraia_768x1024 suraia12_768x1024 suraia13_768x1024

Suveica facturilor

Raportul întocmit de Comisie arată că pentru mai multe lucrări publice în comună nu există devize de lucrări, facturile sunt emise de către ate societăți decât cele care au executat, în realitate, lucrările, fie că e vorba de săli de sport, drumuri, garduri, alei sau deszăpeziri.

Aurel HaraborS-a făcut un gard de două ori

Raportul Comisiei constată că, la investiția construirii gardului Școlii Gimnaziale din Suraia s-au folosit 896 saci de ciment, în realitate fiind necesari doar 300, restul neregăsindu-se în lucrarea publică.

Lucrări încredințate și rudelor lui Hărăbor

Unele dintre lucrări executate de firmele controlate de șeful PSD din Suraia, SC Margtic Grup SRL și SC Hărăbor SNC au fost executate, după cum constată Comisia, de finul lu Aurel Hărăbor, Dorin Porumboiu.

Vasile Grosu
Vasile Grosu – PSD – primarul comunei Suraia

Șeful PSD Suraia, abonat la lucrări de la Primărie

Aurel Hărăbor nu este la prima întâlnire cu banul public sifonat din Primărie. Relațiile de cumetrie sunt la ele acasă la Primăria Suraia. După ce a plecat din funcția de viceprimar al comunei, ca urmare a incompatibilității descoperite de Agenția Națională de Integritate, fostul viceprimar Aurel Hărăbor, care este și lider al PSD în comună, este în continuare conectat la rezervorul cu bani publici. Șeful pe linie de partid al primarului, Hărăbor a primit de la primărie, prin încredințare directă, un contract de 249.000 de lei, adică peste 50.000 de euro, pentru întreținerea drumurilor din comună. Lucrările vor fi executate de firma Margtic Group SRL, care a făcut obiectul și dosarului de incompatibilitate a fostului viceprimar, titrează Vrancea24.

Raportul Comisiei, trimis la Parchet, unde zace de 3 ani

După întocmirea raportului Comisiei de Verificare a Îndeplinirii Hotărârilor Consiliului Local Suraia, întocmit și semnat de 5 membri, faptele presupus penale au fost sesizate către DNA, care și-a declinat competența către Parchetul Vrancea. Stadiul dosarului este încă în lucru, la 3 ani după sesizare. Nici Aurel Hărăbor și nici primarul comunei, Vasile Grosu, nu au putut fi contactați pentru a-și exprima opiniile în acest caz.

Sebastian Oancea

Comments

comments

- Publicitate -

Related Articles

- Publicitate -

Articole noi