joi, noiembrie 30, 2023

Noi suportăm mirosul porcilor, viceprimarul Necula le dă de mâncare. Pe bani grei

necula gabrielDacă v-aţi întrebat o dată, sau de mai multe ori, de ce Primăria Focşani nu are reacţie atunci când suntem nevoiţi să suportăm mirosuri pestilenţiale aduse de vânt tocmai de la un combinat de porci din Ciorăşti, una dintre explicaţii s-ar regăsi în declaraţia de avere a viceprimarului agronom Gabriel Necula. Băiatul ăsta, apărut, parcă, de nicăieri, a avut o ascensiune fulminantă la Primăria Focşani şi în PSD (mai bine invers, de la PSD la Primăria Focşani), după ce l-a adus Horică Furtună de mânuţă la fostul Partid Umanist Român. El a vândut la Premium Porc cereale de 40 de mii de euro. I-a fost încredinţată şi deszăpezirea din iarna trecută, pe care a gestionat-o cât se poate de prost. În septembrie, Înalta Curte decide dacă Necula s-a aflat în stare de incompatibilitate.

decl-avere-Necula-page-006De la dreapta lui Furtună, în genunchi la Oprişan

Agronomul Necula nu a avut nevoie de vreo reţetă specială pentru a ajunge unde şi-a dorit, a folosit clasica reţetă de pupat dosuri de politicieni. Şi de unde putea începe mai bine, având în vedere pregătirea sa în agricultură, dar şi banii lu’ tăticu’? La nea Horică Furtună, care l-a adus la PUR şi l-a ţinut la cald până când PSD-ul i-a cerut cadre de nădejde. Adică oameni obedienţi, gata oricând să pupe-n fund la cel mai înalt nivel. Este, de altfel, notoriu, prin cercurile pesediste, că Necula e dispus să facă orice ca să obţină o funcţie şi un statut, altul decât cel de agricultor cu unghiile negre. Şi uite-aşa, Găbiţă a ajuns, în scurt timp, consilier judeţean, for legislativ în care n-a scos un cuvânt pe întreg mandatul de 4 ani şi director la Camera Agricolă, o struţocămilă de muls bani de la agricultori.

Suspect de incompatibilitate

Vicele Găbiţu are probleme şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după ce a fost depistat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate. „Ionel Gabriel Necula s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 29 ianuarie 2010 – 09 iulie 2012, întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia publică de Director la Camera Agricolă Judeţeană Vrancea, cât şi funcţia de administrator al S.C. NIGARO S.R.L., încălcând, astfel, dispoziţiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003. Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 03 iulie 2012, întrucât, simultan cu funcţia de Viceprimar al Municipiului Focşani, deţine şi funcţia de administrator al S.C. NIGARO S.R.L., încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”, se arată în decizia ANI. El se va prezenta în septembrie în faţa magistraţilor de la ÎCCJ pentru a încerca să-I convingă de cât de corect şi de drept este, asta pentru că, deja Curtea de Apel Galaţi l-a găsit incompatibil.

A vândut cereale de 40 de mii de euro la Premium Porc, a gestionat execrabil deszăpezirea din Focşani

Necula face bani din orice. E băgat în diverse GAL-uri de unde scoate bani cot la cot cu familia şi alţi cunoscuţi. Ultima afacere, prin care s-a îmbogăţit cu încă 40 de mii de euro, este vânzarea de furaje la firma Premium Porc, firma din cauza căreia, sistematic, focşănenii suportă mirosuri pestilenţiale. Poate aşa se explică şi de ce nici Primăria Focşani dar nici Garda de Mediu – al cărei şef este alt pesedist provenit din rândurile pupătorilor de dos oprişănist – Dragoş Matişan, nu au reacţii prompte. Puteţi consulta averea lui Necula aici.

Sebastian Oancea

Comments

comments

- Publicitate -

Related Articles

- Publicitate -

Articole noi