duminică, mai 19, 2024
Florăria Focșani

Partidul Național Liberal a spart ”monopolul” prețului la gaze. Tarife reduse pentru toți consumatorii din Odobești

Anul acesta, Partidul Național Liberal a dat startul unei ample campanii de informare a cetățenilor care trăiesc în comunele din județul Vrancea cu privire la posibilitatea racordării localităților din mediul rural la rețeaua naturale de gaze naturale.

Liberalii au luat la pas comunele și orașele județului și au stat de vorbă cu oamenii, cărora le-au explicat cât le va ușura viața dacă localitățile în care trăiesc vor fi conectate la magistrala națională. Demersul nu poate fi făcut decât de primari, însă populația poate avea un rol important prin solicitarea de a avea gaze românești în propriile case. Reprezentanții PNL au descoperit, la Odobești, că oamenii care sunt deja racordați la rețeaua de gaze plătesc facturi foarte mari. Liberalii au semnalat că există diferențe considerabile la facturare între clienții casnici din Focșani, spre exemplu, și cei din Odobești, cu toate că distanța dintre cele două localități nu este atât de însemnată. În urma acestei sesizări, furnizorul local din orașul Odobești a operat modificări în contractele clienților. Astfel, clienții casnici care folosesc gazul natural pentru a se încălzi au semnat noi contracte cu operatorul local de pe piața de profil. “Oamenii mi-au transmis că, după ce PNL a promovat campania de gazeficare a localităților vrâncene și a atras atenția asupra diferențelor de preț, în noile contracte au fost operate reduceri la tarifare de până la 20 de procente. A fost un prim pas pentru uniformizarea tarifelor între Focșani și restul județului”, a declarat deputatul PNL de Vrancea, Ion Ștefan.

Partidul Național Liberal a reușit modificarea a două legi importante în Parlament: Legea energiei electrice și a gazului, prin care se redă competența autorităților locale de a înființa distribuții de gaz, și Legea offshore, care asigură banii necesari pentru finanțarea acestor investiții din taxele încasate de statul român din exploatarea zăcămintelor naționale. “PNL Vrancea, prin mine personal, dar și prin colegul meu, senatorul Cătălin Toma, va continua să desfășoare campania de informare cu privire la posibilitatea extinderii rețelelor de gaze naturale pe patru noi rute în județul Vrancea, ceea ce ar da posibilitatea administrațiilor locale din zona rurală a Vrancei să depună documentația pentru ca aceste conducte de alimentare să treacă și prin satele vrâncene. Deja mai multe primării din județ au transmis către Distrigaz primele notificări prin care se arată interesate de racordarea la magistralele de furnizare a gazului natural. Îi asigur pe edilii vrânceni, indiferent de coloratura lor politică, de întreg sprijinul meu, în calitate de deputat în Parlamentul României și de inițiator al amendamentului prin care statul român trebuie să finanțeze extinderea rețelelor de gaze naturale din sumele primite ca redevențe de la operatorii care extrag resursele naturale de hidrocarburi din Marea Neagră”, a mai spus deputatul Ion Ștefan.

Material comandat de PNL VranceaCod mandatar financiar: 41190007, realizat de SC Wikinews Consult SRL Focșani

Comments

comments

- Publicitate -

Related Articles

- Publicitate -

Articole noi