luni, martie 4, 2024

PNL ar fi pe val, dar se consumă în interior

E o vrie în PNL Vrancea de zici că și-a băgat necuratul coada. Sau poate doar Oprișan. Că, altfel, nu se găsesc explicații logice privitoare la tensiunile crescânde din interiorul organizației județene. Erau o serie de conflicte interne, latente, nemulțumiri și orgolii mai mult estompate decât la vedere, atât în fostele organizații PDL și, respectiv, PNL, cât și între foștii peneliști și pedeliști. Dar, de puțin timp, apar în spațiul public tot felul de informații și comunicate care denotă o situație deloc roză și relații personale foarte tensionate între liderii partidului. Dacă pentru cei dinafară situația pare a fi scăpată de sub control, ne dăm seama ce ”măcel” e în interior.
Dar ce-i mână pe ei în luptă? Guvernul Ponta a picat, DNA lucrează, PNL pare pe val, românii se revoltă împotriva corupției și cer înnoirea clasei politice (așa cum declarau, nu demult, și Gorghiu, Blaga&comp) … atunci de ce această încrâncenare în PNL Vrancea?  Se pare că nu le ajung funcțiile ipotetice. Din ce în ce mai mulți se cred potriviți pentru diverse funcții administrative în ipoteza unui scor electoral câștigător anul viitor. Se anunță candidaturi ”surpriză”, aranjamente, combinații, susțineri și atacuri sub centură. Cică se va face un nou sondaj, ”profesionist” (cumva cu firma vreunui amic de prin Buzău și cu operatori de teren dirijați?), în urma căruia PNL își va desemna candidatul pentru Primăria Focșani. Un fotoliu pentru care tinerii peneliști l-ar prefera pe Tudorel Trofin, foștii pedeliști pe Daniel Pancu, alții pe profesorul Noană, iar Nini Săpunaru s-ar sacrifica personal pentru a-l susține pe omul de afaceri Ionuț Ștefan. Și dă-i și luptă prin comunicate, rețele de socializare, informații pe surse și adunări mai mult sau mai puțin ”secrete”, cu oameni ”de încredere”. De parcă victoria electorală de anul viitor este ca și asigurată iar acum PNL mai are doar problema candidaților! Adversarul politic nu mai este în exterior (PSD). Principala problemă a peneliștilor nu mai reprezintă bătălia electorală cu mamutul roșu, ci lupta la baionetă din interiorul organizației.
Se aude, iar, că zilele cuplului Săpunaru-Neață sunt numărate în fruntea PNL Vrancea. Ambii și-au tras niște ședințe cu apropiații pentru a semna hârtii de susținere, fără valoare politică, poate doar în subconștientul unora cărora rațiunea le joacă feste. Exact ca la ședințele activului PCR sau PSD, oameni chemați să semneze scrisori de susținere pentru ”tovarășul/ domnul președinte”. Indiferent dacă vor fi înlocuiți sau nu din fruntea PNL Vrancea, această organizație este acum la stadiul pe care și-l dorește Oprișan&PSD: slăbită, necredibilă, ocolită de oameni valoroși, neimplicați politic până acum, care ar dori să vină în spațiul public și politic. Poate că reușesc (sau nu) să se trezească măcar în ceasul al douăsprezecelea pentru că, vorba poetului, ”ce e val, ca valul trece”.
Nu știu cine i-a conceput strategia de comunicare și imagine a proaspătului candidat al PNL la Primăria Focșani, Ionuț Ștefan. Dar a început cu stângul, din toate punctele de vedere: context politic și social, modalitate de intrare în cursă, discurs, filmare-montaj, susținerea lui Săpunaru ș.a. Plus o afirmație a lui Săpunaru (cam ca nuca-n perete în această perioadă) cum că ”Ionuț Ștefan este tehnocratul de care are nevoie Focșaniul”. Păi, așteptăm și PSD să arunce în lupta electorală ”tehnocrații” săi: Ghiocel Matache, Raluca Dan, Nicușor Halici, George Băeșu etc.
Cătălin Stancu

https://farmaciaitalia24.to/

Comments

comments

- Publicitate -

Related Articles

- Publicitate -

Articole noi