duminică, mai 19, 2024
Florăria Focșani

Proiectele de lege inițiate de parlamentarul Ion Ștefan, privind voucherele de vacanță și renunțarea la suprataxarea contractelor part-time, în programul de guvernare al PNL

Două dintre proiectele de lege inițiate de către deputatul PNL de Vrancea, Ion Ștefan, și asumate de conducerea partidului, se regăsesc în Programul de guvernare al PNL, după cum a declarat chiar președintele Ludovic Orban. Proiectele privind eliminarea suprataxării contractelor part-time și cel privind acordarea voucherelor de vacanță angajaților din mediul privat (nu doar bugetarilor), inițiative lucrate și depuse la Parlament de Ion Ștefan, vor fi puse în practică în momentul în care PNL va ajunge la guvernare.

Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, la mitingul de la Galaţi, că PNL are un program de guvernare foarte clar, iar în cadrul acestuia munca cinstită depusă de români va fi recompensată pentru că, așa cum a spus liderul PNL la întâlnirea de la Focșani, ”românii sunt aurul țării”. El a precizat că în cadrul programului PNL vor fi eliminate supra-acciza la combustibil şi suprataxa pe contractele part-time. ”Când PSD a introdus supraacciza la combustibil, PNL a fost împotrivă şi a avertizat că va scădea consumul de combustibil, că vor scădea încasările la bugetul de stat şi că prețul benzinei şi motorinei se va duce în aer. Am avut dreptate. Dacă PNL ajunge la guvernare va tăia supra-acciza la combustibil. Când au venit şi au introdus suprataxa pe contractele part-time, în care oameni care poate nu câştigau suficient dintr-un loc de muncă puteau să câştige un ban dintr-un contract pe două-patru ore, şase ore, ei au taxat astfel încât aproape niciun român nu mai poate să facă un contract pe part-time pentru că trebuie să plătească salariul minim brut integral chiar dacă el munceşte două ore. S-a ajuns în situaţia absurdă în care trebuiau să plătească mai mult decât încasau (…). PNL are program: vom desfiinţa suprataxa pe part-time pentru a le permite celor care vor să muncească în plus să câştige mai bine”, a spus Orban.

Voucherele de vacanță pentru privat, lege când PNL va veni la guvernare

Liderul PNL a mai făcut referire la un proiect inițiat de deputatul vrâncean, care va deveni lege când PNL va ajunge la guvernare: vouchere de vacanță pentru angajații din mediul privat. Deputatul Ion Ștefan a precizat că printr-o astfel de măsură se va elimina discriminarea între salariați și vor fi recompensați și salariații din privat, cei care fac să se învârtă economia României. Totodată, acest proiect semnat de Ștefan ar revigora și turismul românesc, voucherele putând fi utilizate numai la stațiuni din România. ”Am susţinut proiectul cu voucherele de vacanţă. Şi ce face PSD-ul? Dă vouchere de vacanţă în sectorul public. De cele cinci milioane de angajaţi din sectorul privat nu le pasă. Şi atunci v-o spun limpede: şi ei trebuie să beneficieze de aceste vouchere. Cum o facem? Stimulându-i pe angajatori, deducând cheltuielile cu voucherele de vacanţă astfel încât şi angajaţii din mediul privat să beneficieze de acest drept de a-şi petrece vacanţa în România”, a afirmat Orban.

Material comandat de PNL. Executat de SC Wikinews Consult SRL Focșani. Cod mandatar financiar: 41190007.

Comments

comments

- Publicitate -

Related Articles

- Publicitate -

Articole noi