marți, noiembrie 28, 2023

Se pune batista pe ţambal în cazul dezmăţului de la Poliţia Adjud

florin tirleaAutorităţile vrâncene încearcă să muşamalizeze unul dintre cele mai grave cazuri de abuzuri comise de poliţişti în judeţul nostru. Şeful IPJ Vrancea, comisarul şef Ionel Popescu, dar şi prim procurorul Parchetului Vrancea, Florin Ţârlea, pun batista pe ţambal în cazul tragerii la răspundere a celor vinovaţi. Gherila de Vrancea solicită autorităţilor centrale să declanşeze o anchetă în cazul celor 3 poliţişti care au băut şi au făcut sex în sediul Poliţiei Adjud.

În urmă cu aproximativ o lună, în sediul Poliţiei din Adjud a avut loc un dezmăţ la care au participat ofiţerul Mădălin Andrei, ofiţerul Adrian Pungă şi subofiţerul Costel Dumitru. Aceştia au băut în sediu, s-au distrat cu lăutari şi au chemat şi o domnişoară de moravuri uşoare, minoră, cu care s-au distrat. În urma unei sesizări, Parchetul a cercetat cazul dar l-a clasat iar IPJ Vrancea a dat sancţiuni uşoare poliţiştilor. Pe unul l-a mutat de la Adjud la Mărăşeşti, pe altul l-a retrogradat de la funcţie de comandă la una de execuţie.

adresa parchetTot târgul vorbeşte, Parchetul şi Poliţia tac

Într-un răspuns oficial remis către Gherila de Vrancea de către Parchet, prin care am solicitat să ne fie puse la dispoziţie imaginile de pe camerele de supraveghere din faşa Poliţiei Adjud, pentru a vedea cine a intrat şi ieşit din sediu, noaptea. Parchetul ne-a răspuns, însă, că asemenea informaţii nu sunt de interes public. Considerăm, totuşi, că un asemenea incident este de interes public iar cetăţenii trebuie să ştie ce s-a întâmplat într-o instituţie care, teoretic, e pusă în slujba şi paza cetăţeanului.

Popescu IPJPopescu: „Dau declaraţii după ce se termină ancheta Parchetului”

Cu toate că ancheta Parchetului s-a încheiat, şeful IPJ Vrancea refuză să dea declaraţii oficiale în acest caz. De aceea, solicităm şi instituţiilor abilitate să controleze IPJ să declanşeze o anchetă, pentru a nu lăsa ca acest caz să fie muşamalizat.

Ultima oră: s-a aflat şi numele celui de-al treilea poliţist care a participat la sindrofie. Este vorba despre ofiţerul Adrian Pungă, de la Poliţia Rutieră Adjud, unul dintre cei mai apreciaţi poliţişti din punct de vedere profesional. În plus, pentru ca presa să nu ia declaraţii de la fata care le-a oferit servicii de „distracţie” acestora, a plecat subit în Germania, chiar după ce a fost audiată de Parchet.

Comments

comments

- Publicitate -

Related Articles

- Publicitate -

Articole noi