duminică, mai 19, 2024
Florăria Focșani

Şeful procurorilor nu le prea are cu obligaţiile la stat

datorie primarie

De ceva timp am aşa senzaţia că o parodie – de proastă calitate, cum altfel, se desfăşoară în instituţiile publice. Azi, îmi veni mie în minte parchetul. Adică, după cum s-ar spune, procuratura. Că acolo lucrurile sunt, cică, schimbate. Mai exact, oamenii care vor să fie şefi şi chiar sunt, se schimbă. Sau cel puţin aşa primim asigurări. Iar asta cu schimbarea celui mai cel procuror de judeţ mă dă pe spate.

Dar până să se schimbe, această adevărată Elodie care a venit să salveze Vrancea de infracţiunile economice apărea pe unde nu te aşteptai. Şi nu doar fizic, ci şi scriptic. Cu ajutorul prietenului meu goagăl- cum s-ar exprima un alt ilustru care deţine ceva frâie – am găsit ceva care ar trebui să ne dea de gândit.

În vara anului trecut, avea Primăria Focşani o listă cu peste 300 de persoane puse la colţul ruşinii. Persoane despre care administraţia zicea că s-au făcut că plouă când a venit timpul plăţii impozitelor. Adică Ixulescu şi Ixuleasca, persoane fizice, cu domiciliu fix, sunt debitori. Şi numărul 248 e cu ghinion pentru… Ţîrlea Florin Cristinel şi soţia. Dacă nu vedeam nu credeam, parol!

florin tirleaCriză mare, monşer, cum s-ar zice, criză care a intrat în mai toate mediile. Căci, dacă până şi cel mai de temut adversar al evazioniştilor se plânge de finanţe, alţi noi bieţi ce să mai spunem? Nici nu are sens să menţionez că pe listă apar şi alte nume cunoscute, cum ar fi un anume avocat şi soţia notar.

Deci primăria zice aşa: „În conformitate cu art. 44, alin. 2, lit. d din O.G. nr. 92/2003 republicată, privind Codul de procedură fiscală în cazul creanţelor bugetare, Primăria Municipiului Focşani anunţă că, pentru următorii debitori, s-a început procedura de executare silită prin emiterea somaţiilor şi titlurilor executorii”. Sună destul de serios, sau suna la acea dată, pentru că sunt convinsă că ulterior actualul prim procuror de Vrancea a făcut rost de bani să îşi achite… facturile. Ptiu, că era să zic altceva!

Până să plătească însă, numărul somaţiei şi titlul executoriu purtau numărul 62946/08.05.2014. Noroc că din mai şi până acum domnul procuror s-a schimbat! Că altfel ne înglodam cu toţii în datorii de striga lumea după noi pe stradă că am uitat să achităm în timp util bunurile de care ne folosim. Rima involuntară. Substratul nu, cu siguranţă.

Evazionista IPHONARU

Comments

comments

- Publicitate -

Related Articles

- Publicitate -

Articole noi