marți, decembrie 5, 2023

Somnul raţiunii unui popor naşte…populism!

magda4România este o ţară dezorientată. Singurele instituții care demonstrează ca funcționează sunt instituțiile din sistemul judiciar, deși nu se poate afirma că tot sistemul performează la fel. Aceste instituții sancționează fapte deja consumate, aşa că nu te poţi baza pe ele pentru a defini viitorul. Focusul pe aceste instituții arată că nu există altceva în viaţa publică. Nu există viziune politică, nu există angajament politic pentru dezvoltare.
Politicienii n-au învăţat nimic din rapoartele MCV care subliniază faptul că o problemă majoră în România rămâne corupţia. De asemenea, Parlamentul a fost criticat de nenumărate ori pentru faptul că a respins sau a tergiversat cereri ale DNA de ridicare a imunității unor parlamentari. Cu toate acestea, avem parlamentari corupți care se ascund sub scutul imunității, deşi în raport se specifică foarte clar că Parlamentul nu a respectat toate deciziile ANI, existând cazuri când parlamentari declarați incompatibili nu au fost suspendați. Valul de evenimente alimentează o neîncredere profunda din partea populației. Neîncrederea este condiția esențială ca la putere sa ajungă populiștii. E deja un cerc vicios! Justiția ne poate scoate din acest cerc, dar nu ne arată calea pentru viitor.
Pentru asta ne trebuie alta clasa politica!
La alegerile parlamentare din 2016 putem schimba clasa politica, pe fondul conștientizării de către români a rolului votului lor.

Magda Bistriceanu

Comments

comments

- Publicitate -

Related Articles

- Publicitate -

Articole noi