marți, decembrie 5, 2023

Universitatea din București va avea sediu la Focșani!

„Deschidem Focșaniul!
Prof. Univ. Dr. Marian Preda, rectorul Universității București a venit astăzi la Focșani pentru a discuta despre un viitor sediu la Focșani care să deservească studenților ce doresc să urmeze cursurile facultăților de profil chiar aici, acasă.

Alături de profesorul Cătălin Toma, candidat la președinția CJ Vrancea, și Liviu Macovei, propunerea PNL pentru funcția de viceprimar la Primăria Focșani, i-am prezentat oaspetelui nostru, prof. univ. dr. Marian Preda, mai multe amplasamente care s-ar preta pentru un sediu al Universității la Focșani. Am vizitat fosta Prefectură Putna, Tribunalul vechi, dar și alte clădiri potrivite actului educațional, urmând ca decizia să fie luată de Universitatea București.

Reamintesc faptul că Universitatea București a înaintat către CNI o solicitare de includere în Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, Subprogramul Instituții de învățământ superior de stat, pentru o clădire destinată spațiilor de învățământ. La Focșani, Universitatea București, cu sprijinul MLPDA, va deschide un sediu cu o capacitate de aproape 800 de locuri pentru studenți, intenționând să amenajeze și spații de cazare pentru 200 de persoane.

De altfel, decizia Universității București de a-și mări portofoliul educațional de la Focșani vine perfect în contextul în care îmi propun ca, după 27 septembrie, să începem demersurile pentru realizarea unui campus școlar în apropiere de Focșani, cu o capacitate de 7.000 de locuri„, a precizat Ion Ștefan.

Executat de SC Wikinews Consult SRL Focșani, la comanda PNL Vrancea, cod mandatar financiar 21200012

Comments

comments

- Publicitate -

Related Articles

- Publicitate -

Articole noi