duminică, mai 19, 2024
Florăria Focșani

VIDEO: Protest de amploare la Garoafa. Peste 1.000 de cetățeni îi cer lui Oprișan să nu-i mai ignore. Drumul județean 205 E este praf!

Sute de locuitori ai comunei Garoafa au plecat astăzi într-un marș de protest, de la Biserica din Ciușlea, unul din satele localității, până la Primăria Garoafa. Revoltați că drumul județean 205 E arată groaznic, locuitorii din satele Doaga, Străjescu, Răchitosu, Ciușlea și Garoafa, s-au unit și au protestat cu lozinci, punându-și și claxoanele în funcțiune. La mitingul de astăzi au participat câteva sute de persoane, însă peste 1.000 de locuitori și-au dat acordul și au semnat pentru înaintarea unor plângeri atât la Primăria condusă de primarul PSD Gheorghe Maghiaru, cât și la Consiliul Județean. Oamenii îi cer lui Oprișan să repare drumul județean 205 E și să nu-i mai ignore așa cum face de ani de zile. ”Este drum județean și CJ trebuie să-l repare. Ne stricăm mașinile, ne distrugem tot ce avem. În caz de urgență medicală viața bolnavilor este pusă în pericol pentru că salvarea întârzie din cauza drumului. Nu se mai poate așa!”, au spus sătenii, la unison.

În fața Primăriei Garoafa, preotul Marin Radu a declarat: ”Locuitorii satelor Garoafa, Ciușlea, Răchitosu, Doaga și Străjescu sunt disperați de cum arată drumul județean 205 E. Cu toții am ajuns la capătul răbdării. Știm că primarul ne va spune că este drum județean și că CJ trebuie să-l repare, dar locuitorii care l-au ales îi cer să le apere interesele și să se implice în rezolvarea problemei. Traficul greu duce la degradarea caselor, a bisericii, a altor instituții. Mașinile care cară piatră fac prăpăd. Limita este de 25 de tone și trec mașini de 60 de tone. Îl rugăm pe domnul primar să se implice mai mult și să găsească soluții, iar memoriul nsotru va ajunge și la conducerea Consiliului Județean. Reabilitarea drumului județean și devierea traficului greu sunt priorități pentru locuitori. Nu suntem afiliați niciunui partid politic. Strigătul nostru este doar unul de disperare, pentru că nu se mai poate așa”.

 

Primarul Maghiaru a spus că are numeroase adrese făcute către CJ: ”În mod sigur Oprișan știe de problemele acestea. Am făcut numeroase adrese la Consiliul Județean. Noi nu putem face nimic. Administratorul drumului este Consiliul Județean. Mâine mă voi duce la Consiliul Județean pentru a-i arăta președintelui sesizarea dvs. În raport de acest lucru o să vă dau și un răspuns avizat”.

 

Oamenii i-au replicat primarului că problema drumului stricat este de ani de zile și că nu a făcut nimic în acest sens, pentru a susține cu rezultate refacerea drumului. Un alt reproș a fost îndreptat către afaceristul Corneliu Prunache, cândva foarte apropiat de Oprișan, despre care oamenii au spus că are afaceri în zonă cu mașini care depășesc tonajul admis și astfel se strică și mai tare drumul județean 205 E.

 

Senatorul liberal Cătălin Toma a precizat recent că a primit foarte multe sesizări de la vrâncenii din Garoafa, Bălești, Chiojdeni, Jitia și Vintileasca, acolo unde starea drumurilor județene sau naționale, de la caz la caz este una dezastruoasă. ”În luna februarie am înregistrat o întrebare la Senat (n r. – detalii aici: https://www.senat.ro/PDFIntrebari/B%20TOMA%20CD%202319%20.pdf ) cu privire la gravele probleme din zonele afectate. Nici până acum nu am primit răspuns de la ministerul de resort. Trist, dar adevărat”, a conchis Cătălin Toma.

Material comandat de PNL Vrancea, realizat de SC Wikinews Consult SRL Focșani. Cod mandatar financiar: 41190007.

Comments

comments

- Publicitate -

Related Articles

- Publicitate -

Articole noi